Retkes Tamás: A felemelt zászló
Beszámoló,  Cikk

Retkes Tamás: A felemelt zászló – MEGJELENT!

Szerzői ajánló
Bajtársi kérésnek teszek eleget azzal, hogy ezeket a sorokat megfogalmazom. Kicsit olyan érzésem van, mint ha a bizonyítványomat magyaráznám néhány önéletrajzi elemmel kiegészítve, de a Nyájas Olvasók táborában remélhetőleg kellő megértést lelhetek. Egy vallomással kell kezdenem: A felemelt zászló kézirata hosszabb ideig íróasztalfiókban pihent, majd elektronikus könyvként próbált szerencsét inkább kevesebb, mint több sikerrel. (Ez önmagában is igen tanulságos volt.) Közben több bajtárs is megkeresett a kérdéssel: “miért nem írsz?” Nos, mivel magam is ember vagyok, átmenetileg megbicsaklott a küzdőszellemem, és magánéleti válságomban éppen az írást hanyagoltam. Isten segedelmével, családtagjaim és barátaim támogatásával viszont ezen nemrég sikerült átlendülnöm, és a Szabad Szellem Magyar Kultúra Alapítvány közreműködésével újra gazdálkodhatok a rám bízott szerény tálentumokkal. 
Jóllehet a regényben szereplő figurák a fantáziám szülöttei, nagyon is életszerűeknek érzem őket, hiszen valamennyi karaktert több, általam ismert személy vonásaiból ötvöztem. Tettem mindezt úgy, hogy személyes élményekben sem kellett szűkölködnöm, hiszen a ’90-es évek végétől az én ideológiai evolúcióm is a regényhősökével azonos közegben zajlott. Korrekt szakirodalom csak igen szűken állt rendelkezésemre, viszont annál többet meríthettem a korabeli sajtóból, illetve a kisebb-nagyobb terjedelmű szóbeli közlésekből: a már öreg motorosnak számító bőrfejűek, illetve rendőrök és pártfunkcionárusok beszámolóiból. Igyekeztem valósághű, mégis szórakoztató maradni, hiszen ebben áll a tollforgató felelőssége. Szívemből kívánom, hogy akik könyveimet lapozgatják, azoknak az olvasási élmény szolgáljon szellemi-erkölcsi épülésükre, avagy okozzon hideglelést – hiszen döntse el mindenki, hogy hol áll! 
Retkes Tamás

A könyv megrendelhető a Szabad Szellem kiadó weboldalán keresztül, de olvasható / letölthető formában is elérhető ezen a hivatkozáson. Ez utóbbit kedvcsinálónak hagyjuk itt, hiszen az elektronikus formátum sosem helyettesítheti a kézzelfogható produktumot. Ha szeretnéd, hogy legyen folytatás, kérjük támogasd a Szerzőt és a Kiadót a könyv megvásárlásával.

error: Védett tartalom!