Szálasi Ferenc sírja
Beszámoló,  Esemény

125

Szálasi Ferenc sírja

Január 6-án, délelőtt 10 órakor született Szálasi Ferenc, Magyarország Nemzetvezetője.

A Magyarelvű Mozgalom hívására mintegy tucatnyi elszánt magyar – köztük a Blood & Honour Hungária, a Lelkiismeret ’88 csoport és a Magyarelvű Mozgalom aktivistái – vettek részt a Szálasi Ferenc születésének 125. évfordulóján tartott megemlékezésen, dacolva a hideggel.

Az első felszólaló Szécsi Levente volt, aki a jogfolytonosság kérdését boncolgatta. Az 1939-es választás volt az utolsó legitim és törvényes, 1945 óta pedig a jogfolytonos Magyar Állam létezése jogilag szünetel. A jelenlegi állam pedig a szovjet bolsevisták által létrehozott „Ideiglenes Nemzetgyűlés” nevű terrorszervezet jogutódja – vonta le a végkövetkeztetést.

Ezután Papp Tibor Károly, a Magyarelvű Mozgalom vezetője elszavalta Varga Zsolt: „Magyar sors” című versét, majd Tölgyesi Jánosné, a Lelkiismeret ’88 csoport elnöke következett. Beszédében kiemelte, hogy vissza kell térnünk őseink erkölcsi értékrendjéhez. A hatalom mindenkori birtokosai mindig a jogállamiságot emlegetik, de Szálasi Ferenc és mártírtársai még mindig jeltelen sírokban pihennek – tette hozzá.

Papp Tibor Károly ezután hozzátette, hogy Fiala Ferenc és Málnási Ödön visszaemlékezései szerint a foglyokat több fős zárkákban tartották, míg Szálasi Ferenc, onnantól kezdve, hogy hazahozták, egész a kivégzéséig egyedül volt bezárva.
Ezután megemlékező beszédében a Nemzetvezető származásáról, a gyermekkoráról, a jó és rossz tulajdonságairól és a magánéletéről beszélt.

Ezután Szécsi Levente állt ismét a mikrofonhoz, s Tudós-Takács János jogfolytonosságról szóló előadásából idézett

Miután elhelyeztük a kegyelet virágait és mécseseit, közösen elénekeltük az „Ébredj magyar!”-t, valamint a „Testvér elég a szolgaságból” és az „Egy az Isten és egy a vezérünk” kezdetű hungarista indulókat, ezzel lezárva a rendezvényt.

Minden megjelent Bajtársnak köszönjük a részvételt, és köszönetet mondunk azoknak a testvéreknek is, akik nem feledkeztek meg Szálasi Ferenc születésének évfordulójáról, s ha csak egy gondolat erejéig is, megemlékeztek.

error: Védett tartalom!