Hammer Joe Rowan
Cikk

“Hammer” Joe Rowan (1972 – 1994)

Ma 26 éve, hogy „Hammer” Joe Rowan (1972 – 1994) az Egyesül Államok béli Nordic Thunder zenekar énekese volt, valamint az Eastern Hammerskins tagja életét veszítette egy afro amerikai bűnöző fegyvere által.

Joe Rowan – A fallen Brother who will never be forgotten (english version)

1994 október elsején, szombat hajnalban, körülbelül 02:15-kor Joe belépett egy vegyesboltba, hogy sört és élelmet vegyen, útban egy találkozóra, az Ian Stuart emlékkoncert után, amely csak fél órája ért véget. A boltban vita tört ki a skinheadek és három fekete között, akik ezután SÉRTETLENÜL hagyták el a helyiséget. Percekkel később az egyik fekete visszatért a boltba egy fegyverrel, amit valószínű az autóból vett elő és elkezdett lövöldözni a skinhadekrekre. A kialakult lövöldözésben és káoszban Joe-t egy találat érte és a golyó áthaladt a testének baloldalán, szinte azonnal meghalt.
A rendőrség letartóztatta a fegyveres gyanúsítottat, a 19 éves Naseer Ghani-t, akit több skinhead is azonosított. A Racine-i megyei körzeti ügyész, Robert Flancher ezeket mondta: “Minden kétséget kizáróan meg vagyunk győződve arról, hogy Mr. Ghani lövöldözött.”
A szemtanúk vallomása és a helyszínen tett részletes személyleírások ellenére Ghani-t október 4-én, kedden elengedték az őrizetből, anélkül hogy hivatalosan vádat emeltek volna ellene.
Máig nincs vádemelés…
Ghani védőügyvédje, egy Racine-i ügyvéd, bizonyos Mark Richards azzal érvelt, hogy védence letartóztatása “Fehér felsőbbrendűséget hirdető szemtanúk állításain alapul, akik kiszúrták az első fekete embert akit megláttak.”

Joe Rowan – A fallen Brother who will never be forgotten (english version)

Egykori barátja Richard R. szavai aktuálisabbak mint valaha:

”1994. október elsején a kora hajnali órákban Joe Rowant-t népünk és fajunk egyik ellensége ölte meg a 22-ik születésnapján. Joe egy szeretett Testvér, apa és férj volt. A nehéz időkben is mindig erőt adott nekünk. Az 5 év alatt, míg ismerhettem Őt, nem láttam egyetlen rosszalló tekintetet sem az arcán, nem hagyta el a száját egyetlen negatív szó. Arra késztetett minket, hogy a könnyeinken keresztül is nevessünk, és mosolyogjunk, bármilyen viszontagságok közepette is kell, hogy éljünk. Hogyan is feledhetnénk szívélyes mosolyát és bíztató szavait? Joe, mint harcos is egyedülálló volt, soha nem hátrált meg sem szavakban, sem tettekben, bármilyen ellenséggel is állt szemben. Mikor mások futottak, Ő oda állt és harcolt! Szilárdan és rendíthetetlenül állt, mint egy szikla a tengerben. Utolsó cselekedete e földön az volt, hogy az ellenséggel harcolt és meghalt, védve Testvéreit és Nővéreit, akik bajban voltak. Mindannyiunk örökre hordozni fogja az Ő elvesztését, hiányát, pótolhatatlanságát és emlékét. Joe gyilkosának és millió fajtársának a vére sem csillapíthatja azt a fájdalmat, amit emiatt érzünk. De meg kell értenünk az üzenetet! Joe egy olyan árat fizetett, amit mindannyiunknak hajlandónak kell lennünk megfizetni. Az életét adta azért, hogy mi élhessünk, hogy népünk élhessen.”

Nordic Thunder - Born To Hate (1993)
error: Védett tartalom!