Cikk

28 éve hunyt el Ian Stuart

Revolt NS: The 25th Ian Stuart Memorial

Ian Stuart Donaldson (1957. augusztus 11.-1993. szeptember 24.), más néven Ian Stuart angol zenész, aktivista, hazafi és a fehér faj elkötelezett harcosa volt. Leginkább a Skrewdriver frontembereként volt ismert, egy legendás Oi! zenekar, amelyet 1982 -től Rock Against Communism zenekarrá nevezett át. Pénzt gyűjtött nacionalista koncertekkel és az általa életre hívott Blood & Honor ma már európai szintű nacionalista hálózatával.

Ian Stuart Donaldson

A Lancashire-i Poulton-le-Fylde-ben született Donaldson a közeli Poulton-i Baines iskolába járt, ahol találkozott Sean McKay-vel, Phil Walmsley-vel és John Grintonnal. Megalakították a Tumbling Dice feldolgozás-zenekart, akik a The Rolling Stones és más zenekarok dalait játszották.

ainaskin

1975 -ben megalakították a Skrewdriver -t, amivel minden Skinhead példaképévé, élő legendává vált.

Phoenix Hispania: IN MEMORIAM - IAN STUART DONALDSON

Miután az eredeti Skrewdriver felállás1979 -ben feloszlott, Donaldson új felállást alakított ki, és patrióta dalokat kezdett írni a fiataloknak a Nemzeti Frontban. A Skrewdriver új verziója nyíltan népszerűsítette a szélsőjobboldali csoportokat, például a Nemzeti Frontot, és a White Noise Records kiadón keresztül pénzt gyűjtött számukra (és a kapcsolódó szervezeteknek). Skrewdriver arról vált ismertté, hogy részt vett a fehér nacionalista mozgalomban és a hozzá kapcsolódó zenei műfajban, a “Rock kommunizmus ellen”-ben. 1987 -ben Donaldson megalapította a Blood & Honor nacionalista szervezetet és a koncerteket maguk kezdték el szervezni, sok pénzt kivéve a jobboldali eszmékre magasról tevő pénzéhes klubtulajdonosok zsebéből.

The Battle of Waterloo – 12th September 1992 – B & H Worldwide

Ian két másik zenekar – a The Klansmen (rockabilly zenekar) és a White Diamond (hard rock/heavy metal zenekar) – vezetője is lett, és több szólólemezt is kiadott. A Skrewdriver gitárosa, Stigger (Stephen Calladine) mellett rögzítette a Patriotic Ballads 1. és 2. kötetének albumát, amely olyan népdalfeldolgozásokat tartalmazott, mint a “The Green Fields of France”. Donaldson hangja megjelent a “The Invisible Empire” dalban is.

Phoenix Hispania: DISCOGRAFIA- IAN STUART- SKREWDRIVER/DESCARGA
Rock 'n' Roll Patriots - Album by Ian Stuart | Spotify
Ian Stuart & White Diamond – The Power & The Glory (CD) - Discogs

1993. szeptember 23 -án éjszaka Donaldson autóbalesetet szenvedett Derbyshire -ben, amelynek következtében másnap, 36 éves korában elhunyt. Élete és fáradhatatlan munkássága mellyel fiatalok ezreinek mutatott követendő példát kitartásból és soha meg nem alkuvásból a halhatatlanok közé emelte. Soha nem felejtünk!

Nicky Larkin: Apparatus of German state missed killers - Independent.ie
error: Védett tartalom!