Szabadságot Budaházynak!
Cikk

A per

Franz Kafka: A per

Ifjú korom egy elhibázott döntése, és egy tonhalas szendvics elkészítése következményeként végigszenvedtem Franz Kafka A per című “művéből” készült filmet. A történet azért vicces, mert a kezdést követően nem sokkal reklám következett, mialatt a fent említett szendvics készült. Mintegy két-három percet mulasztottam el a “műből”. Ifjú korom okán sem Kafkáról, sem “műveiről” nem volt fogalmam. A film egy agyrémnek tűnt, csak azért szenvedtem végig, mert teljesen biztos voltam benne, hogy a vád akkor hangzott el, mikor is tonhalas szendvicsem nagy gonddal készült. Természetesen hatalmasat tévedtem. Másnap tanultabb ismerőseim világosítottak fel Kafkával, “műveivel” és a történettel kapcsolatban. Azóta is amikor ez feljön, nagyokat nevetünk rajta, a közel 30 év nem feledtette.

Üdv 2022-ben!

A poszt címe elég beszédes, nyilvánvaló, hogy Budaházy Gyuri és társai szégyenletes és igazságtalan ítéletéről következnek az alábbi sorok.

Elsőként privát véleményemet osztanám meg Gyurival kapcsolatban.
Jómagam először 2002-ben ismertem meg a nevét, annak a bizonyos “hídfoglalás”-nak a kapcsán.
Abban az időben motoros futárként dolgoztam, és amikor a Blaha Lujza téren egy irodaházból kijőve értesültem a történésekről, azonnal a híd irányába indultam. Mire a közelbe értem, sem motorom, sem a postások thermo ruhájával teljesen megegyező öltözetem sem tudta meggyőzni a rendőröket, hogy a hídra felengedjenek. Távolról szemléltem az eseményeket, melyek nem voltak szívderítőek. Egészen elképesztő volt, hogy van egy fiatalember, aki ezt ott és akkor meg merte szervezni, és meg merte tenni.
Az előzményekről talán annyit, hogy ezt a választást előzte meg az Orbán – Medgyessy vita, mely után az MSZP nyerte az Országgyűlési választást meglehetősen nagy meglepetést okozva, és még annál is meglepőbb körülmények között. Valami nagyon nem stimmelt a szavazatok összesítésekor, ezért minden ép eszű választópolgár jogosan követelte a szavazatok újraszámolását. Ennek állt élére Budaházy Gyuri.
Számomra addig elképzelhetetlen volt, hogy létezik ilyen civil kurázsi, hiszen a rendszerváltást követően a politikai közélet csak a hazug politikusok nagyotmondásaitól volt hangos, miközben kivétel nélkül mind a maga jövőjét építgette. Utólag nem meglepő, az akkori jobboldali ellenzék szépen csendben háttérbe került, és kivárták a következő választást.

Nem mehetünk el az mellett, hogy a megválasztott Medgyessy Pétert az akkori gyermek-, ifjúsági és sportminisztere, bizonyos Gyurcsány Ferenc megpuccsolta (volt egy Nap TV-s ide vonatkozó videó, ahol ez a remek ember őszinteségi rohamot kap, és miután lemondott posztjáról, a saját kormányát savazza, de nem találom…), majd 2004-ben váltja Medgyessy-t. A Száz lépés programmal “megalapozta” a következő választás “sikerét”, miközben korrupciós ügyeitől volt hangos a sajtó és a közvélemény.

Elérkezett a következő választás 2006-ban, az MSZP a kampányban mindent bevetett, emlékeztetőül itt hagyom az alábbi videót:

Annyira őszinte, hogy majdnem elrohantam rá szavazni (most, nem akkor…). Nem hiába, Ron Werber izraeli kampányguru (akinek wikipédia oldala rejtélyes körülmények között eltűnt…) odatette magát rendesen.
Tehát 2006-ban Magyarország választásra jogosult lakossága végre megértette, hogy semmi keresnivalója holmi kapitalista kizsákmányoló kormánynak az ország élén, és elsöprő többséggel megválasztotta Ferencet, a Szent embert, aki nyomban elkezdett dolgozni a Paradicsom megvalósításán határainkon belül. Ezt a megszorítások, és az Öszödi beszéd némileg beárnyékolta.

Azt, hogy mi következett ez után, most nem fejtem ki, mert felesleges, ott voltunk, megéltük.
Egy dolgot írok le, mely a Budaházy perben is mint kiinduló okként szerepel:
Mindenki aki részt vett 2006 eseményeiben a nemzeti oldalon, egyetlen dolgot akart csak elérni:
Azt, hogy írjanak ki új választásokat.
Az ok nagyon egyszerű.
A párt, mely a választásokat nyerte és kormányt alakított, a választást hazugsággal nyerte meg. Erről nem a Parlamenten belül, bizalmatlansági szavazáson kell dönteni, hanem a szavazófülkékben, a választópolgároknak, akik az Öszödi beszédet követően valós képet kaptak a tényleges gazdasági helyzetről.
Érthetetlen módon az akkori ellenzék, élén a Fidesszel nem állt az ügy élére, holott ez privát véleményem szerint nemzetközi szinten sem a kormány elleni puccs, hanem egy törvényes választás lehetett volna.
Erről Gyuri is beszél egy 2008-as interjúban, a rendőrterror kapcsán (de létezik egy videó vele, ahol a 2006-os eseményeket követő zárt ülésről beszél, ugyanerről, csak nem találom):

2009-ben egyeztetés címén behívták a Teve utcába, ahol őrizetbe vették.
A kuruc.info oldalán a Hunnia ügyről végeláthatatlan írás található a megpróbáltatásokról, igazságtalanságokról mind a börtönben töltött idővel, mind a bírósági bohózattal kapcsolatban, ezt most nem boncolgatom, annyira hosszú és összetett. Az ügyet a radikális jobboldalon kívül egyáltalán nem, vagy nagyon felületesen ismeri a közvélemény.
És ez rettentően komoly probléma.
Probléma azért, mert a vád terrorizmus. Egy ilyen vád esetében minimum elvárható hogy az ügy minden mozzanatára hatalmas legyen az érdeklődés. Általánosságban, minden ilyen esetben.
Emlékszünk még a “Fenyő gyilkosságra” vagy az “Aranykéz utcai robbantásra”?
A médiában ezek az ügyek a fenti megfogalmazásban jelennek meg, a vád gyilkosság, gyilkosságra való felbujtás, stb., a terrorizmus fel sem merül, holott az Aranykéz utcában bomba robbant, és a célponton kívül még három ember lelte halálát, és több mint húsz ember megsebesült. Mégis “alvilági leszámolás” néven került be a köztudatba.
Érthetetlen, ha a vád valóban terrorizmus, akkor hogyan lehetséges az, hogy terroristák házi őrizetben / lakhelyelhagyási tilalommal várhatják a tárgyalást.
Ja, ….
És nem szöknek meg.
Érdekes?
Érdekes, mint Gyuri védőbeszéde:

Az évek során a védők részéről többször elhangzott, hogy a vád megdőlt, azonban úgy tűnik, hogy a Hunnia ügyben nem számít sem az igazság, és ha már igazság nincs, a jog sem, sőt, az ítéletet hallva a józan ész sem. Posztomból kihagyom az üggyel kapcsolatos politikai köröket, mert nem visz előrébb.
Próbálok rájönni, hogy mi lehet az ítélet oka.
Kicsit olyan érzésem van, mint Györkös ügyében. A baráti tűz beismerése helyett inkább dögöljön meg a börtönben egy olyan ember, aki már akkor is senki volt, amikor még volt valaki.
Egyszerűbb vágóhídra küldeni a Hunnia ügy vádlottjait, mint ilyen hosszú idő után felmenteni őket.
Mert hát, … a mundér “becsülete”…. Lehet hogy ezért semmi sem drága.
És el ne felejtsenek példát statuálni.
Mert a nemzeti kormány alatt is a “magunkfajta” az igazi ellenség.
Kivétel nélkül minden kormány számára.
Lehet, hogy létezik egy amnesztia forgatókönyv….?…., aminek a következménye az lehet, hogy “szabadok vagytok, pofa be!”. De az nem az igazság. Nincs jóvátétel, nincs rehabilitáció, nincs felelősségre vonás.

De miért lényeges ez?
Azért, mert velem, veled, bárkivel, bármikor megtörténhet, hogy Franz Kafka A per című “művében” találjuk magunkat. És kezdődik a szélmalomharc, ahol sem tények, sem érvek, semmi nem számít. Vajon lesz-e annyi erőnk, hogy mentálisan kibírjuk azt, amit Gyuriék eddig kibírtak?
Nem érted?
Amikor megállítanak egy közúti ellenőrzésen, neked is minden ok nélkül összerándul a gyomrod?
Akkor értened kell.
Az alábbi videó bemutatja kik is az ügy további vádlottjai, micsoda megpróbáltatáson mennek keresztül, mi az amit ezzel az ítélettel igazságtalanul elvesznek tőlük:

Az elmúlt évtizedek azt igazolják, hogy az igazságszolgáltatásba vetett hit mint olyan, nem létezik.

Szabadságot Budaházyéknak!
Igazságot Budaházyéknak!

error: Védett tartalom!