Kegyeleti Kitörés Emléktúra
Esemény

Kegyeleti Kitörés Emléktúra – Frissítve

Kedves Bajtársak!

Idén is megrendezésre kerül a “Budai Kitörés emléktúra”!
A lényegesen nagyobb “Kitörés 60” teljesítménytúrázók rendezvényét tiszteletben tartva, vezetőségükkel egyeztetve, mi egy héttel előbb tartjuk emléktúránkat, hogy a két rendezvény ne keresztezze egymást.
Így mindkét túrára el lehet menni.
Időpont: 2020. február 1. (szombat), 16:00
Találkozó: A 11-es busz Nagybányai úti végállomásánál

Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely 6 km, és a hűvösvölgyi gyermekvasút végállomásának közelében álló katonasírig tart. Onnan kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz.
Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 50 km-es éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik azt bármilyen okból nem tudják folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fővárosba visszaszállítani.
Tervezett érkezés:
1. Hűvösvölgy 21 óra
2. Mány, Kitörés emlékmű 8 óra
A Hűvösvölgyig tartó emléktúra során 3 kis bunkert és 4 helyszínt is érintünk, ahol magyar katonasírok találhatók. A rendezőség itt biztosítja:- emléklapok átadását- a 75-ik évfordulóra különleges pecséttel bélyegzési lehetőséget- adományokért pár kitöréssel foglalkozó tanulmánykötetet. Onnan a nagyobb túrára indulók még további négy síremléket, a “Kitörés emlékkeresztet”, három emlék- és ismertetőtáblát, egy emlékkövet és egy háborús emlékművet fognak érinteni.
A szervezők gondoskodnak Perbálon a Kis Kaiser italkimérőben (ismét lesz kitörés mini múzeum kiállítás) és a Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Továbbá egy Robur busszal a visszautazást a kitörés egyik kulcspontjához, a Széll Kálmán térre.
Az emléktúra a kitörésben részt vett harcosoknak, a katonai teljesítménye előtt tiszteleg. Ezért a kitörés lehetséges útvonalain haladva, visszaemlékezéseket és harci cselekményeket idézünk fel, imát mondunk az elesett hősök lelki üdvéért, koszorúzunk, mécseseket gyújtunk.
Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet.
A résztvevők öltözzenek az időjáráshoz megfelelően (rétegesen, jól bejáratott, vízálló bakancsban), zseblámpát, fejlámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért előre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.Remélem minél többen megtisztelitek részvételetekkel az emléktúrát.

A jelentkezőket a rendezvény Facebook oldalán szeretettel vártuk, de a közösségi oldal menetrend szerint letiltotta.

– A Kitörés Emléktúra szervezői –

Emléklap és kitűző

Frissítés!

Mány határában, a kitörés emlékműnél egy újabb emlék- és ismertetőtáblával készülünk. Ezen az 1945.február 11-én, a körülzárt Budáról indult kitörés során, folyamatosan harcolva, sikeresen átküzdő magyar katonahőseink névsora lenne, akik bizonyítottan elérték saját vonalainkat Mány – Szomor – Pilis-hegység vonalánál (a kb.100 főből).

Kegyeleti Kitörés Emléktúra 2020

A fenti plakátot erre a linkre kattintva tudod letölteni, és a közösségi oldalakon megosztani: http://28h.hu/kket_plakat.jpg

error: Védett tartalom!