Cikk

Rudolf Hess

Továbbra sincs egyértelmű magyarázat arra, miért repült Skóciába Rudolf Hess  » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek

Rudolf Hess a spandaui fegyház utolsó foglyaként, 93 éves korában meghalt. A Hess haláláról kiadott szűkszavú hivatalos kommüniké szerint a „spandaui remete” önkezével vetett véget az életének. Pár nap múlva viszont arról reppentek fel kósza hírek, hogy sok minden nem stimmel Rudolf Hess állítólagos öngyilkosságával kapcsolatban. Augusztusban az egykori második világháborús szövetségesek közül éppen a britek látták el a fegyház, és egyetlen foglya, Rudolf Hess őrzését. A brit katonai hatóságok sietve minden, az egykori „helyettessel” kapcsolatos dokumentumot 30 évre titkosítottak. A harminc éves zárlat 2017-ben ugyan papíron lejárt, de a Hess halálát övező homály ennek ellenére mind a mai napig nem oszlott el.

Hess halálában is olyan félelmet keltett még személyiségével, hogy huszonnégy évvel a halála után felszámolták sírját a bajorországi Wunsiedelben. Végakarata szerint itt, szülei mellett helyezték végső nyugalomra, de 2011.07.21.-én kihantolták és a: “Így akarjuk elejét venni annak, hogy Wunsiedel javíthatatlan egyének zarándokhelyévé váljon” indokkal elhamvasztották majd hamvait a tengerbe szórták.

Még mindig homály fedi Rudolf Hess, a „spandaui remete” gyanús halálát

A világ számtalan még normálisan gondolkodó igazsághívő emberének emlékezetéből ki nem törölhetik éppúgy, mint a történelemkönyvek lapjairól sem! Ellenségei már rég elporladnak, mikor az ő neve még mindig a becsület és a hűség szinonimája lesz. Emléke szívünkben örökké él!

Frisch, Albert: Rudolf Hess - der Stellvertreter des Fuehrers
error: Védett tartalom!