Archív,  Cikk,  Esemény

Koncert beszámoló

Az elmúlt hét végén két koncerten is képviseltük magunkat, itthon az idei első óbudai Oi-Kor koncerten, és Szerbiába látogattunk az ottani BH Divizió meghívására.


Péntek délután vágtunk neki a belgrádi útnak, mert a welcome partira is hivatalosak voltunk. Az 5 órásra tervezett utazásunk sajnálatosan a duplájára nőtt, mivel hatóságaink nagyon nem szerették volna ha elérjük úti célunkat. Határátkelőről határátkelőre hajtottunk, mert mindenféle mondvacsinált indokokkal visszafordítottak minket. A lényeg hogy kitartásunk meghozta gyümölcsét és éjjel 3-ra elfoglaltuk szállásunkat az óvárosban.Gyors telefon, kaptuk a hírt, hogy a party javában tart siessünk. Így aki még érezte magában az erőt nekivágott az éjszakának, amit nem is bánt meg! A fogadtatás szívélyes, a sör hideg volt, ami jól is esett az út porára.Másnap városnézés volt a program. Megnéztük Belgrád mindkét híres-hírhedt futball arénáját ami a két nagy rivális, a Cvereba Zvezda és a Partizán Beograd otthona. A városban minden e két csapatról szól. Grafitik, matricák jelzik melyik kerület kié.
Idegenvezetőnk elbeszélései alapján itt a szurkolás háború. Élet és halál.
Utunk ezután a várba vezetett, ráadásul épp ezen a hétvégén sörfesztiválnak adott otthont. Itt már gyorsan egymásra találtunk a Szerb, Orosz, Cseh és Német bajtársakkal.


Maga a vár csodálatos állapotban és csodálatos helyen van, rengeteg látnivalóval. A bazárok mellett világháborús és középkori járművek, fegyverek arzenálja van kiállítva. Nagyon jól kiépített kínzókamrákban borzonghattunk a kiállított eszközök és korabeli “használati utasításokon”.


Összességében egy gyönyörű város egy részét ismerhettük meg. Sajnos csak egy részét, mert egy nap kevés minden látnivalóját bejárni.Este 7 órára volt kiírva koncert kezdése, ami egy sziklafal oldalába épített szórakozóhelyen kapott otthont. Körülbelül 100-150 ember gyűlt össze ezen az estén és várta hogy a zenekarok megkezdjék műsorukat. Magam részéről azt kell mondjam, rég élveztem koncertet ennyire. Nem volt üresjárat és nem volt csalódást okozó előadás sem. Az itt bemutatkozó Szerb H8Red gyorsan feledtette hogy az Old Firmet a hatóságok nem engedték be az országba. Lendületes HC produkciót láttunk a fiatal csapattól. Jól megalapozták az estét az Olasz Gesta Bellica hamisítatlan Oi örömzenéjének. A közönség együtt énekelte a slágereket és beindult a tánc is. Nem csalódtunk a veterán bandában. Őket a Kristalna Noc “öregjei” követték. Irtózatos zúzást rendeztek! Nagyon profi és jól felépített műsort láthatott a közönség, amit meg is hálált tisztességgel. Őket követte az Orosz Clownsball, akik szintén egy profi lehengerlő műsorral álltak színpadra. Ekkor már igencsak venne jártunk az éjszakában, de a közönség fáradhatatlan volt és a megérdemelt lelkesedést mutatta a zenekarnak.A koncertet a méltán népszerű Szerb Iz Revolta zárta. Elsöprő lendületes zenéjükkel, népszerű dalaikkal életben tartották a közönség lendületét is. Hajnal 3-ig tartott az össznépi mulatozás töretlenül. Mi ekkor elhagytuk a helyszínt, mert reggel 8-ra terveztük az indulást. Kiindulva a pénteki tortúrából, nem tudtuk mi vár ránk.Aggodalmunk szerencsére alaptalan volt, alig egy óra alatt átléptük a határt.Nagyon jól éreztük magunkat ezen a hét végén. Remek bajtársakat, jó ételeket és italokat ismerhettünk meg. Mindenképpen visszatérünk még!

Oi-kor, Fehér Vihar koncert
Május 26-án Óbudán a Kan Guru klubban lépett fel az Oi-kor és a Fehér Vihar zenekar a már szokásosnak mondható születésnapos estén.A buli már délután elkezdődött egy baráti bográcsozással. Az estét a Fehér Vihar nyitotta. Szokásos feldolgozásaik mellett saját dalok is felcsendültek a repertoárban. Nem okozott csalódást a fiatal banda, megadta a kellő hangulatot az utánuk következő Oi-kornak.
A fiúk a tőlük már megszokott fergeteges koncertet adták. Az idén 35 éves zenekar a lendületéből mit sem veszítve dörgölte a közönség orra alá jobbnál jobb dalait.

Zárszóként Tyirityán Zsolt szavait idézném minden fiatal Bajtársunk okulására!
“Örülök hogy ilyen harciasak vagytok.Szeretem az önbizalmatokat. De először menjetek el sportolni!”

Az eredeti cikk 2018. május 29-én jelent meg.

error: Védett tartalom!